Näin pidetään turvallinen Zoom -kokous

Miten Zoomia käytetään turvallisesti?

Zoomin käyttö on viimeaikoina räjähtänyt käsiin, ja en ihmettele. Zoom on helppokäyttöinen, ilmainen ja on integroitu hienosti muiden ohjelmien kanssa. Samalla palveluun liittyvät ongelmat ja huoli palavereiden onnistumisesta ovat kasvaneet.

Zoomin käytön lisääntyessä, palvelun käytön häirintä on lisääntynyt myös. Yleisimmät häirintämuodot ovat: ulkopuolinen osallistuu kokoukseen, ulkopuolinen tallentaa kokouksesi, ulkopuolinen häiriköi kokouksessasi.

Pääsääntöisesti etäkokouksissa suurin keskittyminen menee itse kokouksien tavoitteiden saavuttamiseen. Käsiteltävä työ on yleensä niin monimutkainen tai raskas, että sen ympärille on pitänyt kerätä ryhmä sitä ratkaisemaan. Eikö olisi hienoa, jos sinun ei tarvitsisi keskittyä kokouksen infrastruktuuriin ja turvallisuuteen ollenkaan?

Zoomista löytyy kolme kokonaisuutta, joita käyttämällä oikein pystyt pitämään turvallisia ja tehokkaita etäkokouksia: Oletusasetukset, kokouskohtaiset asetukset ja omien tietojen suojaaminen. Asetuksia on melko paljon ja ne löytyvät eri puolilta käyttöliittymää, minkä takia päätin tehdä opetusvideon näyttääkseni ne sinulle.

Videossa katsotaan yhdessä zoom-kokouksen asetukset kuntoon siten, että ulkopuolinen ei pääse tunkeutumaan ja tekemään tuhoja sinun kokouksessa. Tavoitteena on ettei sun tarvitse murehtia kokouksen tavoitteen ulkopuolisia asioita! Eli tehdään se mitä käyttäjä pystyy ja pitää tehdä!

Zoomin paras puoli on myöskin asetusten selkeys, ja se ettei asetuksia tarvitse säätää kuin kerran, tämän jälkeen zoom muistaa oletusasetukset. Tämän jälkeen zoom tarjoaa kokoukset valmiiksi asetettuina sinun määrittämillä oletusasetuksilla.

Videon suurin oppi on kokousten suojaaminen salasanoilla ja tehokkaalla moderoinnilla sekä käyttäjien hallinnalla. Katso video, niin mä näytän miten se tehdään helposti säätämällä yksinkertaisia asetuksia.

VIDEO: Laitetaan yhdessä sun Zoom-asetukset kuntoon, jotta voit pitää turvallisia Zoom-kokouksia ja keskittyä vain kokousten tavoitteisiin

Toivottavasti videoni avulla onnistut tavoitteissasi ja Zoom-kokoukset pysyvät turvallisina ja tehokkaina!

#ZOOM #yksityisyys #turvallisesti

Terveisin,

ATK-tavis

ATK-tavis
ATK-tavis

Ps.
Jos et ole kuullut minusta aikaisemmin, autan suomalaisia ATK-ongelmissa antamalla vertaistukea YouTubessa. Löydät kanavani tästä: www.youtube.com/atktavis

Suosittelen aloittamaan minuun tutustuminen välilehdeltä ”tietoja”, sieltä saat parhaimman yleiskuvan tekemisestäni. Tämän jälkeen jatka soittolistoihin, sieltä löydät helposti tukea yli sataan eri tasoiseen ATK-murheeseen.

Lisäksi kirjoita artikkeleita tukeakseni perinteisemmän median kannattajia, löydät artikkelini täältä