Miten tienata rahaa YOUTUBE-videoilla ilman mainoksia?

Tiesitkö, että YouTubella voi tienata rahaa, vaikka sinulla olisi alle tuhat tilaajaa, etkä (tai) olisi saavuttanut YouTuben mainosten vaatimuksia. Tällä artikkelilla mä autan sua rakentamaan yhden tulovirran lisää sinun normaalitulojen rinnalle, ja auttaa saavuttamaan taloudellista vapautta.

Muista käydä myös käymässä tutustumassa mun YouTube-kanavaan, siellä on paljon lisää sinua kehittävää tietoa saatavilla ilmaiseksi! Ota samalla kanava tilaukseen, etkä missaa uusimpia sinua kehittäviä videoita.

Todella moni on on sen ajatuksen vankina, että YouTube-mainokset ovat ainoa tapa tienata rahaa YouTubessa. YouTuben mainokset mahdollistavat toki tienaamisen jokaisella ladatulla videolla, mutta ne eivät missään nimessä ole ainoa tapa tienata siellä. Ongelmana YouTube-mainoksissa on, että tarvitset tuhat tilaajaa ja neljä tuhatta tuntia katseluaikaa vuodessa ennen kuin voit edes hakea mainosoikeutta videoillesi. Ja normaalina YouTube-kehityksenä Suomessa tämä tarkoittaa 2-3 vuotta viikottaista työtä.

Sen lisäksi

YouTube-mainoksissa on pieni sisäänrakennettu ongelma: YouTube-videoiden tuottaminen ei ole ilmaista, koska kamerat, editointisoftat, mikit ja valot maksaa rahaa. Ja kehittyäkseen näihin kannattaa ja pitää panostaa. Mutta rahaa ei tule mistään, Ymmärrätkö ongelman?

Kehittyvä YouTube-kanava kannattaa nähdä yrityksenä, yrityksenä jolla on tavoite ja suunnitelma ja budjetti tavoitteen saavuttamiseksi. Budjetin tehtävänä on huolehtia rahan virtaamisesta sisään, ennen kuin sitä aletaan käyttämään.

Ratkaisu!

No miten sä voit sitten tienata ensimmäisestä YouTube-videosta alkaen?-Kumppanuusmarkkinoinnilla!

Kumppanuusmarkkinoinnilla tarkoitetaan tilannetta, jossa sinä  promoat jonkun toisen tekemää tuotetta. Kun ihminen käyttää sinun linkkiäsi ostaakseen tai tutustuakseen tuotteeseen (riippu sopimuksesta), sinä saat palkkion.

Ensimmäinen asia mitä kannattaa tehdä on etsiä kumppanuusmarkkinointi mainostoimistoja oman kanavan aihepiiristä. Minä löysin etsimällä keinoja markkinoida F-securea, ja heidän sivultaan minut ohjattiin tällaiselle sivulle kuin: adservice.com. Adservice on pohjoismainen yritys, joka mainostaa Suomessa suomalaisille tuttuja tuotteita ja palveluita. Sä löydät näitä sivustoja Googlettamalla hakusanan ”Affiliate marketing”.

Tämän jälkeen linkität jokaiseen tekemääsi videoon  omia kumppanuuslinkkejä, joista klikkaamalla sinä saat itsellesi palkkion. Linkit kannattaa olla jotain sellaista, joista katsoja oikeasti hyötyy ja ovat videon aiheen mukaisia. Tavallaan niin, että videon aihe ja tarina kannustaa katsojaa klikkaamaan linkkiä.

Helpoin esimerkki on sellainen video, jossa arvostellaan jokin tuote, vaikka kirja tai lehtitilaus ja tuotteen ostolinkki on videon kuvauksessa. Eli video kannustaa katsojaa tutustumaan tuotteeseen lisää linkistä.

Toinen helppo esimerkki on Amazonin kumppanuusohjelma, sen avulla pystyt linkkaamaan käyttämäsi kaluston, ohjelman ja lähes kaikki tuotteesi kumppanuuslinkeillä videosi kuvaukseen. Tällöin katsoja voi tutustua ja ostaa vaikka PC:si komponentit itselleen ja sinä saat siitä palkkion!

Tee-se-itse!

Tämä kannattaa ottaa osaksi omaa YouTube-strategiaa siten, että osan videoiden tehtävänä on ainoastaan kasvattaa sun budjettia ja näin ollen mahdollistaa sun kanavan kehittyminen.

Kumppanuusmarkkinointi on iso bisnes ja yllättävän pienistä asioista maksetaan suuria summia rahaa, eikä se tuota sinulle juuri ollenkaan lisätyötä. Se on tavallaan lisäosa sun tekemiin videoihin.

Aloita googlettamalla affiliate markkinointi, tutustut markkinointiyrityksiin, hakeudut niihin julkaisijaksi ja alat lisäämään kumppanuuslinkkejä omiin videoihisi sekä laittamalla YouTuben tienaamaan sulle rahaa ensimmäisestä päivästä alkaen! Ole tässäkin asiassa itsellesi armollinen, tämä on myöskin opittava taito, joten opiskele ja tee niin kehityt ja tienaat!

Terveisin,

ATK-tavis

ATK Tavis peukku