Rahaa netistä, vaikka kotisohvalta – viisi vinkkiä rahan tienaamiseen kotoa

miten rahaa

Tienaa rahaa kotoa, omalta kotisohvalta, vaikka jo tänään!

Nykypäivänä ei opiskelijankaan välttämättä tarvitse lähteä  kaupan kassalle tienaamaan rahaa. Eikä nykypäivänä välttämättä tarvitse ollenkaan koulutusta tienatakseen vuodessa 100k€ rahaa. Riittää että omistaa näkemystä, internetyhteyden ja tietokoneen sekä yrittelijäisyyttä ja nokkeluutta!

Internet on lähentänyt ihnmisiä huomattavasti, vaikka fyysinen etäisyys olisikin tuhansia kilometrejä. Nykyaikana ihmiset ovat naamatuttuja keskenään, vaikka eivät olisi koskaan nähneetkään toisiaan. Samoin ihmisten rahat ovat seuranneet perässä internetiin, maksaminen, ostaminen JA RAHAN ANSAITSEMINEN netin kautta on tehty mahdollisimman helpoksi. Rahan kannalta internetissä on kaksi puolta: verkkokauppakeskus, josta ostat fyysisiä tuotteita esim. kotiisi. Ja digitaalinen verkkokauppakeskus, mistä ostat itsellesi digitaalista omaisuutta, esimerkiksi musiikkia, kuvia, elokuvia, nettisivuja, mainoksia tai ihan vaan tietoa.

No mutta, tämähän mahdollistaa myös vaikka minkä myymisen sekä vaikka kuinka monen ansaintalogiikan. Kannustan mieltämään internetin samanlaiseksi kauppapaikaksi kuin fyysisen maailmankin, mutta sillä erotuksella että asiakkaiden ja sinun välillä ei ole metrit ja kilometrit, vaan kieli, ikä, sukupuoli sekä em. tietoja hyödyntäviä algoritmejä. Algoritmejä, joidenka ensisijainen tarkoitus on yhdistää tarvitsija ja tuottaja yhteen.

Miten sinä sitten voit hyödyntää tätä kaikkea EXTRA rahan tai päätulojen ansaitsemiseksi? Tässä on minun viisi vinkkiä, millä pääsee liikkeelle. Vinkit eivät ole TOP-listaus, vaan listaus viidestä erilaisesta. Tarkoituksenani on palvella mahdollisimman useaa ihmistä, koska meillä kaikilla on erilaiset lähtökohdat, kiinnostuksen kohteet ja vahvuudet. Jokaiselle joku keino miten ansaita rahaa.

valokuvilla rahaa

1 Rahaa myymällä valo- ja videokuvia 


Nyt kun valokuvaaminen on muuttunut lähes täysin digitaaliseksi, on kuvia alkanut kerääntymään tietokoneille ja kovalevyille valtavasti. Hyödynnä kuvavarastoasia ja laita se myyntiin. Netistä löytyy paljon sivustoja, jotka myyvät sinun ottamiasi valo- ja videokuvia sekä maksavat sinulle provikan myynneistä. Yksi esimerkki on amerikkalainen Shutterstock, joka on yksi markkinoiden suurin ja suosituin palvelu.

Hetken selaamalla Shutterstock:ia, pääsee jyvälle sivuston tarkoituksesta ja sen jälkeen on helppo valita omista kuvista ja videoista parhaat myytäväksi.

Shutterstock alkaa jossain vaiheessa tuottamaan sinulle rahaa, vaikka et enää lisäisikään kuvia. Kuvien suosion takeena on kuvien laatu ja oikeanlainen kuvaus. 

VINKKI:

Suomalaisuus amerikkalaisessa palvelussa tarkoittaa kuvia talvesta, lumesta, jäästä ja lumen peittämästä maisemasta. Sellaisia kuvia on vaikea tuottaa muualla kuin pohjoismaissa ja Kanadassa. Eli myytävää riittää!

kyselytutkimuksilla rahaa

2 Rahaa vastaamalla kysely-tutkimuksiin


Yritykset keräävät asiakaspalautetta tuotteistaan tai palveluistaan tai ihmisten asiakastottumuksista, tuottamalla tutkimusyrityksillä kyselytutkimuksia. Tutkimusyritykset tarvitsevat tutkimustiedon tuottamiseksi tavallisia ihmisiä, eri elämänvaiheista, eri lähtökohdista ja eri näkökulmista. Aloita vaikka tällä:

Tutkimusyritykset maksavat jäsenilleen (vaikka sinulle) suoraa rahaa tai muita hyödykkeitä jokaisesta vastaamastasi kyselystä. Sivustot toimivat siten, että sinun on annettava riittävä määrä tietoa itsestäsi, jotta sivusto pystyy profiloimaan sinut ja osoittamaan sinulle oikeat kyselyt. Kyselyt ovat pääosin luonteeltaan ”rasti ruutuun” tai ”kumpi on parempi” -kyselyjä. Tämän takia vastaaminen ei vie paljoa aikaa ja päivän aikana pystyy vastaamaan todella moneen kyselyyn.

Parasta kyselytutkimuksiin vastaamisessa on, että pystyt tekemään rahaa ilman tietokonetta. Voit vastata kyselyihin vaikka puhelimella tai kirjaston tai kaverin koneella. Tässä toinen vaihtoehto:

myymällä rahaa

3 Rahaa myymällä tarpeettomia tavaroita


Tämä on helppo ja samalla vaikea vinkki, koska tässä pitää kerätä omat RAKKAAT ja käyttämättömät sekä näin ollen tarpeettomat tavarat ja myydä ne ventovierailla *NIISK.

Helppoa tästä tekee nettikirpputorien käytön helppous ja useasti nopeus. Sekä myymiseen soveltuvan tavaran määrä.

Vaikeaa tästä tekee omista tavaroista luopuminen ja niiden arvottaminen oikein.

VINKKI:

Tuotteiden valinta myyntiin: esim. Vaatteet, valitse kaikki ne vaatteet, joita et ole käyttänyt vuoteen. Et käyttänyt vaikka se oli mahdollista. Tai ns. ”tavoitevaatteet”, myy ne pois ja käytä rahat paremmin (sekä keksi parempi tavoite kehon muokkaamiseen). Nyrkkisääntö tuotteen hinnoittelussa on se, että älä hinnoittele tuotetta sillä, minkä arvoinen tuote on sinulle juuri nyt. Vaan hinnoittele tuote sillä, minkä arvoinen se on ulkopuoliselle (tunteet pois pelistä, vertaa vaikka markkina-arvoon)

digipalveluilla rahaa

4 Rahaa myymällä digitaalisia palveluita ja digitaalisia tuotteita


Neljäs vinkki on myydä sinun ATK-taitoja muille. Jokainen meistä osaa suunnata kameraa ja painaa tallennusnappia. Mutta harvat osaavat tehdä asioita sen jälkeen. Tässä sinä tulet mukaan kuvaan, myy muille valo- ja videokuvien jälkikäsittelyä sekä editointia. Lisäksi jos sinulla on esim. Lahjaksi saatuja kameroita, kameroiden erikoisvarusteita (esim. gimbal) tai vaikka drone; voit myydä kuvauspalveluita muille. Esimerkiksi hää- tai mainoskuvauksissa liikkuu isot rahat.

Nettisivut. Nykypäivänä nettisivuja myymällä pystyy tuottamaan itselleen melko hyvät sivutulot. Nettisivujen tarvitsijoita maassamme riittää, koska nykypäivänä yritys kuin yritys tarvitsee itselleen uskottavuutta lisääkseen nettisivut. Asiakkaiden hankinta tehdään selaamalla eri yritysten nettisivuja ja ottamalla suoraan yhteyttä yrityksiin, joiden nettisivuihin sinulla olisi jotain päivitettävää.

Suomenkielen taitajille ja muiden kielien taitajille on käyttöä, silla suuri osa internetin sisällöstä on kirjoitettua. Hakukoneet arvostavat sivustoja, joiden sisältö päivittyy, eli sivusto pysyy tuoreena. Tällöin tarve tekstin tuotannolle kasvaa korkeaksi. Sinun ei tarvitse olla kaikkien alojen asiantuntija, koska usein riittää olemassa olevan tekstin uudelleen muotoilu. Muunmuassa tähän perustuu Wikipedian näkyvyys korkealla Googlen hakutuloksissa lähes missä tahansa hakusanassa(kokeile vaikka: Turku). Koska käyttäjät päivittävät sivustoa jatkuvasti ja sivusto pysyy tuoreena.

VINKKI:

Tosi moni monialaosaaja osaa laittaa kameran tallentamaan videokuvaa ja puhua kameralle, mutta editointia he eivät välttämättä osaa. Todella moni ammattipuhuja tai suosittu videokasvo käyttää ulkopuolista apua editointiin ja jopa videokuvaamiseen. Ota heihin rohkeasti SOME:Ssa yhteyttä ja tarjoa osaamistasi! Tässä esimerkki: Hjallis

suoramarkkinoinnilla rahaa

5 Rahaa suoramarkkinoimalla tuotteita SOME:ssa


Seuraava vinkki on tuttu Tuppervaara- tai vaate- tai seksilelukutsuista, eli suoramarkkinointi. Nykyaikana sinun ei tarvitse kuitenkaan järjestää kutsuja tai mennä muiden koteihin  esittelemään, saadaksesi tuotteita myytyä. Markkinointi ja asiakkaiden ohjaus ostoksille tehdään netissä.

Avainasemassa SOME-suoramarkkinoinnissa on löytää tuote tai kategoria, mikä soveltuu sinulle ja sinun tapaasi ajatella sekä elää. Tämän jälkeen on tärkeää löytää samasta kategoriasta tavaran tuottaja tai toimittaja, millä on provikkamyyntiin perustuva nettikauppa sekä mikä hoitaa tuotteiden toimittamisen itse suoraan asiakkaille.

Kun olet luonut sopimukset yrityksen kanssa, alat markkinoimaan  heidän tuotteitaan SOME:ssa ja ohjaat SOME-kansaa sinun linkkiesi kautta toimittajan sivuille. Asiakas ostaa, tuottaja myy ja toimittaa, sinä keräät myyntivoitosta provikat itsellesi.

VINKKI:

VINKKI: Youtube on täynnä strategiavideoita toiminnan käynnistämiseksi ja toiminnan optimoimiseksi (opi muiden virheistä tai opeista). Tässä yksi esimerkki: Jewellers Academy. Toisena vinkkinä, jotta sinulla on mahdollisuus saavuttaa maailman suurin ostajakunta, toteuta myyntisi ENGLANNIN kielellä. Suomen kielellä, sinulla on mahdollisuus tavoittaa vain n. Viisi miljoonaa (ml. alaikäiset, lähde) ja englannin kielellä n. 1700 miljoonaa ihmistä (lähde)

LASKENTATEHON MYYNTI

6 Myy tietokoneen laskentatehoa


Internetissä on paljon ”block chain” -tekniikkaan liittyviä palveluita, joissa voit myydä tietokoneesi laskentatehoa kun et käytä sitä. Kirjoitin yhdestä palvelusta arvion ja kokemuksia palvelun käytöstä erilliseen artikkeliin. Voit lukea artikkelin tästä.

Lisää asiaa rahasta alla olevasta videosta:

Yhdessä parempaan tulokseen!