Print-on-demand (tarvepainatus), miten se toimii ja voiko sillä tienata?

print-on-demand

Käsittelin tätä aihetta aikaisemmin #rahakalenteri n luukussa 1, käy katsomassa video tästä

youtube.com/c/atktavis

Print-on-demand, tai suomeksi ”tarvepainatus” on liiketoimintamalli, joka voi tuottaa sinulle suuria määriä rahaa ilman alkusijoitusta. Liiketoimintamallin kaikki vaiheet ovat automaattisia, sinun pitää ainoastaan suunnitella tuotteet, laittaa ne myyntiin ja raha alkaa virrata tilillesi! Tämä ajatus sai minut aloittamaan, eihän tässä voi kuin voittaa! Tämä mahdollisti minulle jotain aivan uutta, mikä ei olisi mahdollista muuten!

Mitä on print-on-demand?

Prin-on-demand -liiketoimintamalli toimii kuin mikä tahansa verkkokauppa – sillä erotuksella, että valmiita tuotteita ei löydy valmiina varastoista, vaan ne painetaan vasta tilausten tullessa. Eli print-on-demand -yritys varastoi itsellään painatettavia tuotteita, sekä painatukseen vaadittavia materiaaleja ja laitteita, myyjä suunnittelee tuotteen ja myy sitä nettikaupassaan. Ja vasta kun asiakas tilaa tuotteen (vaikka t-paidan), painetaan valittu design paitaan, paita pakataan ja lähetetään suoraan asiakkaalle. Asiakas voi tilata itselleen yhden tuotteen tai vaikka sata tuotetta, painatusmentelmä ei rajoita ostettavien tuotteiden määrää.

Tärkeintä tässä on huomata, että sinun ei tarvitse ostaa tuotteita omaan varastoon, eikä sinulla näin ollen muodostu hävikkiä.

Mitkä yritykset tarjoavat print-on-demand palveluita?

Käytän tässä artikkelissa esimerkkinä spreadshirt.fi -palvelua, koska olen perustanut oman verkkokauppani sinne ja siitä minulla on käytännön kokemusta. Spreadshirt mahdollistaa myös pelkkien designien myynnin heidän verkkokaupassaan, tällöin sinun ei tarvitse luoda ja ylläpitää kauppaa. Suosittelen oman kaupan perustamista, koska tällöin tulosi per tuote ovat huomattavasti suuremmat.

Valitsin spreadshirt.fi -pavelun, koska pystyin integroimaan sen tarjoaman verkkokaupan osaksi omia nettisivujani (www.atk-tavis.eu/kauppa). Toinen syy valintaan oli Spreadshirt on saksalainen yritys, joten tuotteet tulevat läheltä ja EU:n sisältä, ja näin toimituskulut eivät nouse suuriksi ja tuotteiden toimitusaika pysyy maltillisena. Lisäksi koin, että Spreadshirt -palvelun aloittaminen oli helppoa, sen hyvien ohjeiden ja helppojen käyttöliittymien ansiosta. Uskon että kuka tahansa pystyy aloittamaan Spreadshirtilla!

Jotta sinulla on mahdollisuus tutustua myös muihin palveluntarjoajiin, etsin seuraavat valmiiksi käsiisi (valitettavasti en löytänyt yhtään suomalaista yritystä):
Printful
TeeSpring
Society6
Sunfrog
DesignByHumans

Miten Spreadshirt toimii ja miten aloitan?

Spreadshirt hoitaa puolestasi: tuotteiden toimituksen (ml. asiakaspalautukset), rahaliikenteen asiakkaan ja heidän välillä sekä provisioiden maksun sinulle. Sinä myyjänä tarvitset vain printattavan designin ja suomalaisen pankkitilin (tai PayPal-tilin), jolle provisiosi maksetaan.

Spreadshirt:n esittelyvideo

Kirjaudu ja perusta kauppa

Kuka tahansa voi rekisteröityä ja perustaa ilmaiseksi oman verkkokaupan spreadshirt -palveluun tästä. Mieti kaupallesi vetävä ja sinun toimintaasi kuvaava nimi, johonka on helppo tulla ja samaistua. Spreadshirt.fi kautta tehty kauppa on suomenkielinen, jos asiakkaasi ovat englanninkielisiä, luo kauppasi tästä (spreadshirt.com).

Suunnittele omat myytävät tuotteesi

Spreadshirt-palvelussa on yli 170 tuotetta valmiina painatettavaksi. Tuotevalikoimaan sisältyy mm. paitoja, mukeja, kasseja, tyynyjä, hiirimattoja jne. Sinun tarvitsee enää ladata designisi kauppaasi ja yhdistää se printattaviin tuotteisiin, ja näin sinulle muodostuu ensimmäiset myytävät tuotteet!

Alla muutama esimerkkituote yhden designin pohjalta, näet loput designini täältä: atk-tavis.eu/kauppa

www.atk-tavis.eu/kauppa
Muutamia esimerkkejä spreadshirt:n tarjoamasta tuotevalikoimasta. Huomaa, että yhtä tuotetta on mahdollista useilla eri väreillä!

Ota vastaan provisiot

Sinulle maksetaan provisio, jokaisesta sinun suunnitteleman tuotteen ja designin myynnistä. Joten pidä huoli että olet yhdistänyt pankkitilisi spreadshirt-tiliisi. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös PayPal-maksunvälitysjärjestelmää, jos kotimaisen pankkitilin käyttö ei tunnu luontevalta vaihtoehdolta.

Kerro muille!

Kuten mikä tahansa verkkokauppa, tuloksesi perustuu myyntiin, myynti pohjautuu verkkokaupassa kävijöihin ja kävijät löytävät kauppaan vasta kun kerrot heille kaupasta. Eli aloita markkinointi, kerro ihmisille että sinulla on tällainen kauppa, sieltä saa huippuja tuotteita ja sen löytää täältä!

Näiden askeleiden jälkeen alkaa kauppa käymään ja provisioita kilahtamaan tilillesi!

Mistä Spreadshirt:n provisio muodostuu?

Omien sanojensa mukaan Spreadshirt maksaa markkinoiden suurimmat provisiot. Voit myydä tuotteitasi kahdella tavalla:

  1. myyt pelkkiä designeja Spreadshirtin kaupassa ja sinulle maksetaan provisio pelkästä design:sta
  2. perustat oman Spreadshirt-kaupan ja voit tienata jopa 60%provision kaupan kokonaismyynnistä (sis. myytyjen tuotteen hinnan)

Kun olet perustanut oman Spreadshirt-kauppasi, muodostuu palkkiosi kolmesta tekijästä:
1. Affiliate-palkkio, tienaat 20% jokaisesta myydystä tuotteesta
2. Design-palkkio, voit määrittää jokaiselle designille oman arvon, ja se maksetaan sinulle joka myynnistä. Designin arvo voi olla jopa 20$
3. Myyntimääräpalkkio, mitä enemmän kauppasi myy, sitä suuremmakksi myyntimääräpalkkio kasvaa. Myyntimääräpalkkiot jakautuvat tasoihin, joissa viimeisellä tasolla sinulle maksetaan 40% myyntimääräpalkkio.

Yhteenveto

Print-on-demand toimii minun kaltaiselleni pienelle Tubettajalle ainoana mahdollisuutena tehdä ja myydä brändiini liittyviä tuotteita. Esimerkiksi mainospaitojen teetättäminen omaan varastoon myytäväksi sisältää liian suuren liiketaloudellisen riskin.

Rakastan ajatusta, jossa voin täysin ilmaiseksi perustaa nettikaupan itselleni, käytännössä ikuisesti. Voin pikkuhiljaa lisätä tuotteiden ja designien määrää sekä pitää markkinointia maltillisena. Voin antaa asiakkaitten ”ajautua kauppaan”, kun aika on sille on kypsä. Voin siis piirtää grafiikoita tai ottaa kuvia aina kun siltä tuntuu, eikä minulla ole suurempaa tulospainetta. Voi pitää tuottohorisonttina kokonaista vuotta ja antaa kaupan laajentua asteittain.

Toisaalta kauppa myös mahdollistaa myös muiden designien myynnin. Esimerkiksi, jos haluan järjestää piirustuskilpailun faneilleni, palkintona mahdollistaa hänen suunnittelemiensa paitojen myynnin minun kaupassani. Sekin on mahdollista.

Kaupan ylläpitäminen ja laajentaminen on ollut todella helppoa, kaikki kerrotaan suomeksi ja käyttöliittymät ovat graafisia sekä helppoja käyttää. Enkä voi olla mainitsematta vielä kerran, että pystyin integroimaan spreadshirt-kaupan osaksi nettisivujani, ja näin siitä tuli kiinteä osa minua eikä ollenkaan irrallinen osa.

Jos sinua vähäänkään mietityttää paitojen teetättäminen itsellesi, jotain tapahtumaasi varten tai brändisi tuotteiden lanseeraaminen. käy ihmeessä tutustumassa ja avaamassa itsellesi spreadshirt-kauppa – se ei maksa mitään ja sinä et häviä siinä mitään. Ole rohkea – pärjäät kyllä!

Jos näet tarpeelliseksi saada tästä aiheesta video-opastusta suomeksi, kommentoi siitä täällä, niin otan sen työlistalle ja voimme tehdä sinulle spreadshirt-kaupan sinulle yhdessä!

Jos pelkkä teksti ei lämmitä mieltä, tässä vielä spreadshirt:n luomat video-ohjeet spreadshirt-kaupan ominaisuuksista:

Lue lisää rahasta ja tienaamisesta:
Myy käyttämättömän tietokoneesi laskentatehoa
Onko suhtautumisesi rahaan muuttunut huomaamatta?
24-tapaa tienata lisää rahaa

Terveisin,

ATK Tavis peukku

ATK-tavis
www.atk-tavis.eu