ansaitse lisää rahaa - viisi tapaa

Ansaitse lisää rahaa opiskelijana – VIISI TAPAA

Opiskelijaelämän ei tarvitse olla pelkkää ”makaronia ja ketsuppia”, vaan voit ansaita opintojesi ohella rahaa. Ymmärrän itsekin opiskelijana, ettei koulupäivän jälkeen jaksa lähteä töihin, varsinkin kun pitäisi vielä illalla tehdä kouluhommia tai vaikka valmistautua tuleviin tentteihin. Alla viisi vinkkiä rahan ansaitsemiseksi kotoa tai pienellä vaivalla.

Vinkkien avulla pystyt pitämään pääsi reilusti pinnan päällä. Tarkoituksena on että pystyt elämään täyttä elämää opiskelun ohella, ilman että teet töitä 24/7 tai olet raskaasti velkaa pankille. Jos et jaksa lukea loppuun (tai ollenkaan), löydät samat vinkit videona artikkelin lopusta.

Tuet ja lainat

opiskelijalaina
Opintolaina on halpaa

Ennen kuin lähdetään varsinaisesti tienaamaan, tulee perustulot ja perusasiat olla kunnossa. Eli opintoihin, ruokaan ja asumiseen käytettävät rahat ensin turvata.

Ensimmäiseksi selvitä itsellesi mihin tukiin (opintotuki, asumistuki jne.) olet oikeutettu ja mitä niiden hakemiseksi vaaditaan. Vanhemmat opiskelijat, koulun ”opintojen ohjaajat / vast.”, koulun nettisivut sekä Kela pystyvät auttaman sinua. Lähde siitä, että määrittelet omat oikeudet, sen jälkeen ano saatavat tuet ja KIRJAA ITSELLESI YLÖS MAHDOLLISET TULORAJAT. Tämän jälkeen kannattaa vasta aloittaa lisärahan ansaitsemisen suunnittelu.

Tuloraja on raja, jonka voit tienata kuukaudessa tukien lisäksi, ilman että tuloillasi on vaikutusta Kelan tukiin. Kelan tuet ovat tehdyt ”köyhille opiskelijoille”, jos olet jotain muuta, et ole oikeutettu em. tukiin. Jos laskutoimitukset menevät metsään, voi Kela alkaa periä tukia sinulta takaisin. Se on vakava paikka, jota kannattaa välttää viimeiseen asti.

Opintolaina, on hyvä laina. Varsinkin nykyään, se on ilmaista ja siitä on mahdollista saada hyvitystä jopa 40%, jos valmistuu ajallaan. (Tätä tarjoaa esim. OP). Opintolaina tulee olemaan sinun elämäsi halvin laina, riippumatta siitä miten korkomarkkinat kehittyvät tulevaisuudessa. Näe se mahdollisuutena ansaita rahaa!

Lainan kun yhdistää 1.1.2020 lanseerattavaan osakesäästötiliin, pystyy opiskelijakin tehdä rahaa osakkeilla ilman verottajan tai Kelan väliintuloa / vaikutusta (Ne iskee kiinni vasta kun nostat rahaa tililtä ulos) Lisätietoa tästä. Minun mielestä opintolaina on parhaiten käytetty silloin, kun sen pystyy laittamaan kasvamaan sulle korkoa, joko suoraan (esim. sijoittamalla) tai välillisesti (esim. sijoittamalla kalustoon, joka mahdollistaa tienaamisen).

Asenteesta

Opintolaina on halpaa, opintolaina mahdollistaa suuremmat tuotot, suuremmat mitä sinä muuten et pystyisi saavuttamaan. Velka on huono asia ainoastaan silloin kun sinä et pysty hallitsemaan sitä (velka ruokkii lisää velkaa), oikein käytettynä se on parempi asia kuin ”paikallaan olo”. Velalla lisärahan ansaitsemista voisi kutsua myös (velka)vivuttamiseksi (leveraging), eli velan avulla pystyt saavuttamaan suuremman pääoman kuin normaalisti ja sitä kautta pystyt saamaan suuremman voiton kuin iman velkaa. Löydät lisätietoa vivuttamisesta täältä

Lopeta SOME:n kuluttaminen ja aloita tuottaminen

tuota some-sisältöä
Tuota sisältöä sosiaaliseen mediaan, ota mallia menestyjistä

Todennäköisesti sinä viihdytät itseäsi sosiaalisen median avulla ja olet todennäköisesti tehnyt niin jo pidempään. Tiesitkö että olet oppinut asioita samalla, ja sinä voit kääntää sen rahaksi? Jatkossa kun pelaat pelejä, luot jotain koneella tai vaikka piirrät, tee se livenä YouTubessa tai Twitch:ssä.

Toinen tapa on valita sinun elämää lähellä oleva SOME-tähti ja alkaa matkimaan hänen tapaansa toimia. Alkaen hänen käyttämistään tekniikoista ja softista sekä palveluistaan ja tavoistaan tehdä työtä. Sinun ei tarvitse saavuttaa välittömästi hänen tasoaan, tärkeintä on että sinulla on tavoite (idoli) sekä tapa aloittaa. Kun olet aikasi tehnyt, opit oman tapasi tehdä sitä. Esimerkin seuraaminen vähentää turhan työn määrää, koska SOME-tähtesi on jo kääntänyt turhat kivet ja tekee töitä vain siten, kun se on järkevää (tuottaa tulosta eikä ole liian raskasta. Kyllä, digityö saattaa olla raskasta)

Lisärahan ansainta perustuu samaan logiikkaan kuin, mikä se on sun idolilla. Se voi olla joku näistä tähän artikkeliin kirjoitetuista jutuista tai vaikka suorat lahoitukset. Seuraa idolia kuin laiva majakkaa, niin saat suoran ratkaisumallin sun tapaan.

Tee käsillä ja myy tuotteita eteenpäin

Tee käsillä
Tee esim. käsitöitä ja myy niitä

Osaatko tehdä asioita käsilläsi, kuten virkata, ommella, korjata fillareta autoja jne? Tee osaamasi asioita opiskelijatovereille pientä korvausta vastaan. Älä huoli, vaikka et osaisikaan tehdä voit opiskella uusia taitoja YouTubesta. Kaikki arvostavat käsityötaitoja, ja pääsääntöisesti ihmiset arvostavat kun pystyt ratkaisemaan jonkin heidän arjen murheista.

Nyt kun kirjoitan tätä, on marraskuun loppu ja kaupat alkavat virittämään ihmisiä joulutunnelmaan. Sä voit hyödyntää tätä markkinoiden luomaa hypeä ja askarrella vaikka joulukuusenkoristeita (helppoja, halpoja) ja myydä niitä ihmisille. Pääosassa suomalaisissa kodeissa on joulukuusi joulukuusta tammikuun alkuun, joten potentiaalia löytyy.

Myy kuvia ja kuvausta

Hääkuvaaja
Ole esim. hääkuvaaja, ikuista toisten rakkaimmat hetket

Onko sinulla kamera ja tykkäät kuvata? Myy kuvauspalveluja muille, ikuista juhlat, tapahtumat, tilaisuudet jne. Kuvaaminen tallentaa tilanteet muistoiksi, joita voi jakaa ja joihin voi palata myöhemminkin kavereiden kanssa. Tilaisuuden järjestäjä mahdollistaa osallistujien juhlimisen palkkaamalla ulkopuolisen kuvaajan.

Opintolainalla voit hankkia itsellesi tarvikkeet ja YouTubesta voit opetella tarvittavat taidot kuvien käsittelyyn, yrittämiseen, esim. hääkuvausten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Samalla kun olet hankkinut itsellesi kamerat yms. tarvikkeet, voit myydä ottamiasi kuvia ja videoita stock photo -palveluihin. Tunnetuimpia näistä ovat Shutterstock.com ja Adobe stock. Näen nämä tapoina maksaa kameroihin sijoitetut eurot takaisin tilille. Eli tällä tavoin kamerasta tulee sijoitus, pelkän menoerän sijaan.

Perusta blogi ja vlogi

Perusta blog
Perusta blogi ja vahvista sitä vlogilla

Monia kiinnostaa nykyopiskelijan arki, kerro siitä tekstinä ja videona! Tarinasi kohderyhmäksi sopii kolmenlaisia ihmisiä: ne, jotka eivät ole vielä aloittaneet opiskeluja (valmistautuvat tai etsivät tietoa valinnan tekemiseen), sinun kanssa samaan aikaan opiskelevat (miten muilla menee, vertaistuen etsintä) ja opintonsa aikoja sitten lopettaneet (miten nykypäivän opiskelijat opiskelevat tai millaista elämää lähisukulaiseni mahtaa opiskellessaan elää).

Tarinan kiinnostavuus tuo ihmisiä sivuillesi lukemaan ja kuuntelemaan tarinaasi. Ja sinä voit altistaa heidät esimerkiksi Googlen mainoksille tai omien tuotteidesi tai affiliate-mainoksille, sivuillasi. Ja kun he klikkaavat mainosta, sinä tienaat. Monesti kuulen keskusteltavan: ”kumpi kannattaa blogi vai vlogi?”, minun mielestä MOLEMMAT! Tuotettu teksti tuo ihmisiä tehokkaammin hakukoneiden asiakkaita asiasi ääreen ja tekstin sisällä olevat, itse tehdyt video klipit vain tehostavat sitä. Jos haetaan maksimitulosta, pitäisin molemmat ja markkinoisin niitä SOME:lla tehostaakseni levikkiä.

Opeta oppimaasi muille

Myy osaamistasi
Myy osaamistasi vaikka konsultoimalla projektiryhmiä tai pitämällä tukiopetusta

Suomessa on tällä hetkellä noin 54 000 korkeakouluopiskelijaa ja huomattavasti enemmän tiedonjanoisia, jotka hakevat tietoa ratkaistakseen jonkin käsillä olevan ongelman. Toisaalta, voi olla että ihmiset hakevat tietoa sinulle opetettavasta aiheesta (esim. miten yrittäjäksi, koodaajaksi, miten tehdään nettisivut jne.).

Minun pointti on se, että sinä voit opettaa sinulle opetettua tai jo osaamasi asiaa. Miten opettaa muita, vaihtoehtoja on monia. Sinä voit vaikka myydä puhtaaksi kirjoittamasi muistiinpanot (opettajien ja koulujen tekemiä materiaaleja suojaa tekijänoikeus, sinun pitää tehdä itse), voit myydä videoita missä opetat asioita, voit kirjoittaa aiheesta e-kirjan, tai voit myydä luentoja tai yksityistilaisuuksia tai webinaareja. Kuten sanoin, mahdollisuuksia on monia.

Mysteerishoppaile

Mysteerishoppaile
Mysteerishoppailu on WIN-WIN sinulle ja yritykselle

Mysteerhoppaajat A.K.A. Testiasiakkaat suorittaa ennalta sovittuja käyntejä ja ostoja esim. päivittäistavarakauppoihin tai vaikka autokauppoihin. sinun tehtävänä on mennä kauppaan, kierrellä, ihmetellä, ostaa, kysellä, tutustua ja lopuksi antaa käynnin jälkeen kirjallinen palaute. Palkaksi saat kiitoslahjan, palkan ja kulukorvaukset (lue sopimusehdot tarkkaan).

Antamallasi palautteella yritys pyrkii parantamaan oman palvelunsa laatua. sinun tehtävänä on kerätä tietoa ja raportoida, älä huoli, sinun tehtävä ei ole antaa palautetta suoraan liikkeelle ja sinua palvelleille ihmisille. Tässä on yksi esimerkki, josta pääset tutustumaan: palveluplus

Tee kaupallista yhteistyötä yritysten kanssa

Affiliate
Vaikuttajamarkkinointi on erittäin halpaa yritykselle ja rahakasta sinulle

Tätä kutsutaan affiliate-markkinoinniksi tai tutummin vaikuttajamarkkinoinniksi. Nyt sinäkin voit ruveta palveluiden tai tuotteiden suosittajaksi esim. täältä. Sinun tehtävänäsi on markkinoida ja ohjata ihmiset ostoksille sinun suosituslinkkiesi läpi. Kun ihmiset ostavat, saat sinä provisiot heidän hankkimistaan tuotteista tai palveluista. Digimaailma ja erityisesti SOME mahdollistavat monimuotoisen ja ketterän tavan markkinoida yhteistyökumppaneittesi tuotteita.

Voidaan vaihtaa ajatuksia lisää: https://www.instagram.com/atktavis/

Terveisin,

ATK tavis

-ATK-tavis
www.atk-tavis.eu

Lisää ajatuksia tienaamisesta:

Vieritä ylös