VIISI OIKOTIETÄ YOUTUBE-MENESTYKSEEN

oikotie youtube menestykseen

Tällä videolla (artikkelin lopussa) keskustellaan ATK-taviksen kanssa viidestä oikotiestä YouTube-menestykseen. Eli viisi vinkkiä, joita jokaisen tubettajan kannattaa noudattaa oli aloittelija tai megatähti! #YouTube on vaativa, mutta erittäin palkitseva ”sosiaalinen media”. YouTube vaatii pitkäjänteistä työtä, eikä sitä kannata tehdä yksin, eikä kantapään kautta; joten ota nämä oikotiet haltuun!

1.Kiinnitetyt kommentit

Kiinniitä jokaiseen videoosi kommentti, johon laitat linkin johonkin toiseen saman aiheiseen- videoon. (Ensin lisäät omaan videoon kommentin ja sitten valitse ”kiinnitä”). Tällä tavoin ohjaat jokaisen katsojan tehokkaasti sinun videosta toiseen ja näin yksi video alkaakin ruokkimaan muita kanavasi videoita. Jokainen katsoja on kultaakin kalliimpi, tee kaikkesi tarjotakseen hänelle sinun sisältöäsi!

2.Kommunikoi yleisösi kanssa

On erittäin tärkeää, että kommunikoit IHMISTEN kanssa katelukertojien ja tilaajamäärien takana. YouTubessa helposti unohtaa, että numeroiden takana on oikeita ihmisiä. Ihmiset arvostavat kanssakäymistä kanssasi ja mitä enemmän olet heidän kanssa yhteydessä, sitä enemmän he luottavat sinuun ja tekemiseesi. Luottava katsoja myös levittää ja jakaa sinun sisältöäsi laajemmin, tykkäämisestä ja kommentoimisesta puhumattakaan.

3.Lisää videoihisi aikaleimat

Videoiden aikaleimat luovat videoidesi aikajanalle selailtavan hakemiston, jota katsoja voi hyödyntää katsoessaan videotasi. Eli hän voi siirtyä katsomaan juuri häntä kiinnostavaa sisältöä. Kun katsoja käyttää hakemistoa, ymmärtää YouTube:n algoritmi tämän positiivisena aktiivisuutena ja levittää videotasi enemmän ja laajemmin. Aikaleimojen muodostama hakemisto tekee videostasi myös enemmän haettavan, sillä jokainen väliotsikko muodostuu hakukoneelle hakukonetulokseksi. Eli videotasi voidaan näyttää hakukonetuloksena myös pelkän väliotsikon perusteella.

4. Hyödynnä YouTube shorts -videoformaattia

YouTube-shorts on pystyyn kuvattu ja alle 60s kestoltaan oleva video, joka on BETA-vaiheessa YouTubessa. Tällä hetkellä shorts videot leviävät kulovalkean tavoin ja sitä kannattaa hyödyntää. Tee oman aiheisia videoita ja julkaise niitä, lupaan että tapahtuu hienoja asioita. Kanavasi saa runsaasti uusia tilaajia ja uutta, ennen näkemätöntä, näkyvyyttä.

5. Kehitä videoidesi katselukertojen kestoa

Katselukertojen kesto on yksiselitteisesti tärkein yksittäinen YouTube-tilasto. Se kertoo sinulle kuinka kiinnostava video on, eli kuinka kauan katsojat videota katsovat. Tämä on YouTube:n algoritmille merkki laadusta, sillä mitä pidempään ihmiset katsovat, sitä mielenkiintoisempaa sisältö on. Tämä on myöskin vaikein YouTube:n tilasto kehittää, sillä se vaatii koko videon muokkaamista kiinnostavammaksi. Älä annan videon katselijalle syytä poistua videosta ennen sen loppua, pidä katsojaa jännityksessä ja anna hänelle sisältöä pienissä paloissa ja yllätä katsoja (ai tämä loppui jo) videon loppumisella. Katselukertojen keston pidentäminen vie sinut mukanaan YouTube:n huipulle!

Tubettaminen on hauska ja ilmainen tapa saada näkyvyyttä omalle tekemiselle tai omalle tuotteelle, joten aloita jo tänään. Ohjeita ja vinkkejä löydät minun kanavaltani tai Redesan OY:n kanavalta (klikkaa)

Katso video tästä: