office 365 atk tavis

Office 365 avulla tehokkuutta työntekoon

Vuosikymmeniä jatkuneen tuotekehityksen tulos nyt sinun käytössäsi missä vain -lue alta lisää Office 365 mahdollisuuksista helpottaa ja tehostaa sinun ja tiimisi työskentelyä sekä tuloksen tuottamista!

Mikä on Office 365?

Office 365 on räätälöitävä ohjelmistopaketti tutuista Microsoft Office:n ohjelmista, yhdistettynä pilvipalveluun ja mobiilikäyttöön. Office 365 sisältää seuraavat Microsoft Officen ohjelmista ja palveluista:

Räätälöinti tässä tapauksessa tarkoittaa valmiita tuotepaketteja eri tarpeisiin ja eri käyttöympäristöihin. Paketit sisältävät eri määriä ohjelmia, tallennustilaa, sekä eri maksulogiikan. Eri paketit huomioivat opiskelijan, kodin, sekä ammattilaisten tarpeet. Käyttöohjeet ja opastuksen ohjelmien käyttöön löydät täältä

Työskentele missä vain

Officen yksi suurimmista vahvuuksista on kyky työskennellä internetyhteyden avulla missä vain. Vahvuus luodaan pilvipalvelujen avulla, ja se tarkoittaa käytännössä sähköpostin sekä ohjelmien käytön (esim. Word, Excel, PowerPoint) missä vain ja millä laitteella tahansa. Tämä tukee erityisesti niitä, joilla on tarvetta erimuotoiselle etätyöskentelylle (esim. mobiilityö).

Tee yhteis- ja ryhmätyötä helposti ja kätevästi

Jos ryhmätyöskentely on millään muotoa osa sinun tekemistäsi tai tuloksen tekoa, tulet rakastumaan Office 365 -palvelun kollaboraatio-ominaisuuksiin! Tiivistettynä: ryhmän jäsenilläsi on kaikilla käytössään yhdenaikaisesti sama, yhtenäinen tieto.

Kollaboraatio-ominaisuudet mahdollistavat yhden Office-asiakirjan (word, excel powerpoint yms. tiedoston) muokkaamisen yhdessä ja useasta sijainnista yhdenaikaisesti. Eli voitte kaverin kanssa muokata samaa asiakirjaa yhdenaikaisesti etänä, kuten istuisitte vierekkäin. Tämä tehostaa ryhmän toimintaa valtavasti, jos työskentelytapaa vertaa perinteiseen ”jokainen työstää omaa versiota samasta asiakirjasta”. Koska kollaboraation avulla tehdystä työstä puuttuu ”mihin versioon mä mahdoin sen tallentaa”, ”tiedosto varattu käyttäjälle X” ”mä tallensin sen sinne viimeiseen versioon (eli jonnekin niiden kymmenen sekaan)”.

Office 365 mahdollistaa myös tiedostojen suoran jakamisen ilman tiedostojen lähettämistä esimerkiksi sähköpostin liitteinä. Tämä helpottaa pääasiakirjan löytämistä, päivittämistä ja eheänä pitämistä. Office tekee tiedostoistasi myös eri versioita (palautuspisteitä), eli luo sinulle mahdollisuuden palata johonkin tiedoston edellisistä versioista –vaikka hakemaan menetettyä tietoa.

kollaboraatio on office 365 parhaita ominaisuuksia
kollaboraatio on office 365 parhaita ominaisuuksia

Sinulla on aina käytettävissä ohjelmistojen viimeisimmät versiot

Palveluun kuuluu myös ohjelmien automaattiset päivitykset siten, että sinulla on aina käytössäsi ohjelmistojen viimeisimmät versiot. Saat kaikki ohjelmien uudet ominaisuudet käyttöösi (ryhmäsi käyttöön), ilman että ohjelmistoja pitää asentaa uudestaan. Officea ja sen osia kehitetään jatkuvasti, mikä tarkoittaa osaltasi parempaa ja tehokkaampaa käyttöä sekä tuottavuuden kasvua. Pystyt seuraamaan Microsoftin ylläpitämää englanninkielistä blogia, nähdäksesi miten ohjelmistoja kannattaa käyttää ja mihin suuntaan niitä ollaan kehittämässä.

Office 365 pakettien räätälöinti tukemaan toimintaasi

Pystyt ostamaan käyttöösi eri paketteja tarpeittesi mukaan. Hyvällä käyttö- ja käyttäjäsuunnittelulla pystyt säästämään kuluissa. Jos esimerkiksi pystyt optimoimaan ohjelmistojen käyttöä käyttäjän minimitarpeen mukaan -ei kannata maksaa käyttämättömistä ominaisuuksista. Office 365 mahdollistaa räätälöinnin siten, että pystyt hankkimaan vain tarvitsemasi ominaisuudet ja ohjelmat käyttöösi -”kalliilla kaikille kaikki” -ajatusmalli on taakse jäänyttä elämää! Valittuja paketteja pystyy myöskin vaihtamaan, joten ”lennosta optimointi” on myös mahdollista. Tutustu eri vaihtoehtoihin tästä

Tilausperusteinen laskutus

Office 365 on luonteeltaan tilausperusteinen, eli voit ostaa sen käyttöösi vaikka muutamaksi kuukaudeksi ainoastaan. Eli voit hyödyntää tilausperusteisuutta esim. ostamalla vain tietyn projektin ajaksi palvelut käyttöön, tehdä työt ja ottaa valmiit tuotteet käyttöön palvelun ulkopuolelle jossain yleisessä tiedostomuodossa (vaikka PDF). Tämä helpottaa myös kulujenhallintaa myös, kun voit kytkeä palveluita päälle ja pois tarpeen, alennuksien tai kassavirran perusteella, lisäksi laskutus on symmetrinen ja ennustettava.

Tietoturvaominaisuudet

Microsoft on panostanut huomattavasti tehdäkseen omista pilvipalveluistaan turvallisia. Palvelu tietoturvan tekniset ratkaisut ovat hyvät, jotta sinun tietosi säilyvät turvassa, eivätkä vuoda niille kenelle tieto ei kuulu. Listaan muutaman ratkaisun alle:

  • Salattu sähköposti: estää sähköpostin avaamisen niiltä, kenelle sähköposti ei kuulu.
  • Sensitiivisen tiedon levittämisen estäminen: tämä on sarja käytänteitä, jotka tarkistavat ja ennaltaehkäsevät sensitiivisen ja luottamuksellisen tiedon (SOTU, luottokorttien numerot, passien numerot jne.)levittämisen esimerkiksi sähköpostilla.
  • Mobiililaitteiden hallinta: Ominaisuudet mahdolistavat omistamasi puhelimien hallinnan suojataksesi sinulle tärkeää tietoa. Office 365 mahdollistaa mobiililaitteen tyhjentämisen etänä, tilanteessa jossa laite hukkuu tai varastetaan.
  • Automaattinen uhka-analyysi: koneoppimispohjainen uhka-analyysi havaitsee ja varoittaa käyttäjää epäilyttävästä toiminnasta verkossasi. Analyysi tarkkailee vastaanotetut sähköpostit, tavoitteenaan havaita haitalliset linkit ja saastuneet liitteet. Havaittuaan tietoturvaa vaarantavia ominaisuuksia sähköposteissa, automaatti estää niiden perille pääsyn. Esimerkissä jossa sinulle on lähetetty virus sähköpostin liitteenä: automaatti poistaa liitteen, päästää sähköpostin läpi sinulle ja ilmoittaa poistetusta liitteestä ja antaa perusteet liitteen poistamiseksi. Toiminto vaikeuttaa hyökkääjää luomaan takaportti verkkoosi tietojen varastamiseksi.

Kuten mainittu yllä on listattuna vain muutama Office 365 tietoturvaominaisuuksista. Kuten muutkin ominaisuudet, tietoturvaominaisuudet ovat räätälöitävissä, jotta sinun ei tarvitse maksaa turhista tietoturvaominaisuuksista.

Yhteenveto

Jos toimintasi perustuu yhteistyöhön, etätyöhön tai työsi on organisoitus ryhmittäin, kannattaa Office 365 -pakettiin tutustua ja vähintään kokeilla ilmaisjakso. Pystyt käyttötarpeesi mukaan säätelemään pakettien käyttöä ja siten hallitsemaan juoksevia kuluja TAI toisinpäin hallitsemaan tuottavuuttasi, koska sitä ei rajoita IT-ratkaisut. Office 365 toimii myös täyden palvelun palveluna niille, joilla ei ole omaa IT-osastoa tai -ihmistä. Tällöin Microsoft voidaan valjastaa tuottamaan tämän tehokkaasti.

Usein kysytyt kysymykset Office 365:sta

Voiko Officea kokeilla ennen ostamista?
Kyllä. Voit rekisteröityä maksuttomaan Office 365 Home -kokeiluversioon kuukaudeksi Office-sivustossa. (Huomaa, että maksuton kokeiluversio edellyttää luottokorttia.) Kokeiluversiossa käytettävissäsi ovat kaikki Office 365 Home -toiminnot. Sisältö:  • Kaikki Officen työpöytäsovellukset kuten Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Publisher ja Access saatavana PC-tietokoneisiin, samoin kuin OneNoten lisätoimintojen käyttöoikeus (toiminnot vaihtelevat). • 1 teratavu OneDrive-lisätallennustilaa, jonka avulla voit tallentaa tiedostoja, valokuvia ja videoita verkossa ja käyttää niitä lähes missä tahansa.  • 60 minuuttia Skype-puheluaikaa3, jota voit käyttää soittaessasi matka- ja lankapuhelimiin. Katso luetteloa

Mistä tiedän onko Office 365 yhteensopiva laitteeni kanssa?
Office 2019 on yhteensopiva Windows 10:n ja macOS:n kanssa. Katso järjestelmävaatimukset, kun haluat tietoja yhteensopivista Windows- ja macOS-versioista sekä muista ominaisuusvaatimuksista.

Säilyvätkö luomani dokumentit hallusani tilauksen peruuttamisen jälkeen?
Kyllä. Luomasi asiakirjat kuuluvat täysin sinulle. Voit tallentaa ne verkkoon OneDriveen tai paikallisesti PC- tai Mac-tietokoneeseen. Lue lisätietoja siitä, mitä tapahtuu, jos peruutat tilauksesi.

Mikä on OneDrive?
OneDrive on verkkotallennuspalvelu, jota voit käyttää asiakirjojen, muistiinpanojen, valokuvien, musiikin, videoiden tai muun tyyppisten tiedostojen tallentamiseen. OneDriven avulla voit käyttää tiedostojasi lähes millä tahansa laitteella ja jakaa niitä muiden kanssa. Rekisteröidy OneDriveen.

Kuinka paljon saan Office365 tilauksen mukana OneDrive tallennustilaa?
Lisätallennustilan määrä riippuu tilauksestasi:
• Asiakkaat, joilla on voimassa oleva Office 365 Personal -tilaus, saavat yhden teratavun OneDrive-lisätallennustilaa kullekin tilaukselle.
• Asiakkaat, joilla on voimassa oleva Office 365 Home -tilaus, saavat yhden teratavun OneDrive-lisätallennustilaa kullekin käyttäjälle (enintään kuudelle käyttäjälle). Jokaisella lisäkäyttäjällä on oltava oma Microsoft-tilinsä, ja heidät on lisättävä tilaukseen Microsoft-tilisivustossa.
Lisätallennustila koskee OneDrive-tiliä, joka on liitetty siihen Microsoft-tiliin, jota on käytetty Office 365 -tilauksen luomiseen. Office 365 Homen tapauksessa tallennustila on sidottu tilaukseen lisättyjen kotitalouteen kuuluvien henkilöiden Microsoft-tileihin.

Vieritä ylös