Muistiinpanojen tekeminen 2010-luvulla

Paperiset muistiinpanot ovat varmasti nopeimmat tehdä, MUTTA ne ovat myöskin nopeimmat kadottaa ja ne tuhoutuvat kaikkein helpoiten sekä niiden jakaminen on tuskallisen vaikeaa. Nykypäivän älylaitteet, nopeat mobiiliyhteydet ja pilvipalvelut mahdollistavat helpon ja monipuolisen tavan tehdä ja hallita muun muassa muistiinpanoja.

Videoon:

Muistiinpanojen tekeminen

Muistiinpanojen tekeminen on helppoa, koska yhä useammalla on älypuhelin käytössään. Muistiinpanojen tekeminen ja jakaminen eivät vaadi puhelimelta tai sen käyttämiltä yhteyksiltä suuriakaan tehoja, koska pääasiassa laite välittää palvelimelle vain tekstiä tai asetustietoja. Älypuhelimet mahdollistavat myöskin muistiinpanojen tekemisen, kirjoittamalla, piirtämällä tai ottamalla kuvan. Jokaisella älypuhelimen käyttöjärjestelmällä on oma muistiinpano-ohjelma, jolla voi tehdä niitä omaan käyttöön, omalle laitteelle.

Google on tehnyt mielestäni fiksun päätöksen ja tehnyt sovelluksen, joka yhdistää käyttäjät, eri älypuhelimet, sekä kaikki internetiin liittyvät puhelimet, tabletit ja tietokoneet keskenään. Eli jos sinulla on Google-tili, on sinulla käytössäsi muistiinpanosovellus, jota voit käyttää kaikilla em. laitteillasi. Googlen tekemän sovelluksen nimi on ”Keep” ja sen voi ladata ilmaiseksi Googlen Play-kaupasta ja APP-storesta.

Monipuolinen muistiinpanosovellus "Google Keep" löytyy Play-kaupan lisäksi myös APP-storesta

Muistiinpanojen jakaminen ihmisten ja laitteiden välillä

Google Keep mahdollistaa muistiinpanojen jakamisen ihmisten välillä pelkän GMAIL-sähköpostiosoitteen avulla. Tämä puolestaan mahdollistaa esimerkiksi perheen kauppalistan ylläpitämisen ja jakamisen Keepin avulla. Google keep jakaa muistiinpanot myös eri laitteidesi välillä, minkä takia tekemäsi muistiinpanot ovat aina mukanasi ja löydettävissä. Pystyt tekemään muistiinpanot liikkeellä ollessasi kännykällä, ja tarkastella samaa muistiinpanoa illalla kotona pöytäkoneella. Toinen jakotapa on esimerkiksi kahvipöytäkokous, jossa ex tempore tarvitsee tehdä muistiinpanoja ja jakaa ne osallistujien tai ulkopuolisten kanssa. Sama hoituu tekstiviestinäkin taikka sähköpostinakin, mutta muistiinpanojen voima on niiden arkistoinnissa yhdessä paikassa.

Google keepille löytyy myös kilpailijoita, mutta sen etu on sen hinta. Käyttö ei maksa mitään, ohjelma yhdistää laitteesi ja käytössäsi on helppokäyttöinen käyttöliittymä sekä maailman paras hakukone.

Ei muuta kuin kovaa ajoa!