Microsoft Excel Peruskäyttö ja laskeminen

Miten tehdään kvantitatiivisen tutkimusaineiston analyysi ilman SPSS-ohjelmistoa? Tässä yksi yksinkertainen esimerkki, jolla voi harjoitella ILMAISEKSI tilastoanalyysia helposti. Tämä on Excel peruskurssin toinen video, ja tässä harjoitellaan yksinkertaisten laskutoimitusten tekoa microsoft Excel -ohjelmalla. Videossa opit miten excelin logiikka toimii ja pystyt soveltamaan sitä helposti tulevissa videoissa.

Käytä laskimen sijaan Microsoft Exceliä, jotta voit käyttää matematiikkaa. Voit kirjoittaa yksinkertaisia kaavoja, jos haluat lisätä, jakaa, kertoa ja vähentää kaksi tai useampia numeerisia arvoja. Tai käytä automaattista summa -toimintoa, jos haluat laskea nopeasti yhteen arvo sarjan kirjoittamatta niitä manuaalisesti kaavaan.

Kun olet luonut kaavan, voit kopioida sen viereisiin soluihin – samaa kaavaa ei tarvitse kirjoittaa kahta kertaa. Kaikki kaava merkinnät alkavat yhtäläisyys merkillä (=). Yksinkertaiset kaavat: Kirjoita yhtäläisyys merkki ja sen jälkeen haluamasi luku arvot ja matemaattiset operaattorit, joita haluat käyttää, lisättävä plusmerkki (+), miinus merkki (-), joka vähennetään, tähti (*) kerrotaan ja jaettava vinoviiva (/). Paina sitten ENTER-näppäintä ja Excel laskee ja näyttää kaavan tuloksen välittömästi.

#excel #peruskäyttö #excelperuskurssi

Vieritä ylös