LASKENTATEHON MYYNTI

Tietokoneen laskentatehon myynti − loadteam.com

Onko sinulla käyttämättömiä tai vähän käytössä olevia PC-koneita? Laita ne tienaamaan sinulle rahaa myymällä niiden laskentateho muille!

Käsittelin tätä aihetta julkaisemassani joulukalenterin luukussa #24. Olen testaillut menetelmää ja nyt kirjoitan ensimmäiset havainnot ja mielipiteet laskentatehon myynnistä LOAD TEAM -nimiselle yritykselle.

Ennen kuin aloitetaan, on syytä tehdä selväksi seuraava: teen kaikki työni Macilla ja kaikki minulle arvokas on tallennettu muille koneille kuin mistä myyn laskentatehoa. Myyn laskentatehoa kahdelta halvalta Windows-läppäriltä, jotka olisivat muuten täysin käyttämättömiä ja tyhjiä. Tämä on minun tapa hallita artikkelissa esiin nousevia riskejä. Arvion myös menetelmään liityvät riskit joten luethan artikkelin loppuun ennen kuin teet päätöksen aloittamisesta.

Laskentatehon myynti, jotain uutta ja ihmeellistä?

Ei, ei se ole uusi ilmiö. Yritykset ovat yrittäneet ostaa toisten tietokoneiden laskentatehoa jo vuosia, tarkoituksenaan kasvattaa heidän käytössä olevaa laskentatehoa ilman suuria investointeja. On halvempaa ostaa laskentatehoa kuin hankkia kaikki ne tuhannet tietokoneet omiin tiloihin ja jossain kohtaan on jopa mahdotonta ostaa kaikkea tarvitsemaansa laskentatehoa. Parhaita esimerkkejä näistä yrityksistä olivat Slicify ja Gomez PEER, mistä oli mahdollista ansaita jopa 100$ kuukaudessa − valitettavasti näitä palveluita ei enää ole.

Itse olen käyttänyt ohjelmaa ja palvelua nimeltä LOAD TEAM, joka on eräiden lähteiden perusteella internetin suurin laskentatehon ostaja. LOAD TEAM toimii oman sovelluksensa kautta Windows (ja tulevaisuudessa Mac)-koneilla. Sovelluksessa voi määrittää, kuinka paljon sovellus rasittaa konetta kun se on levossa ja kun sitä käytetään. Tällä tavalla pystyt huolehtimaan, että voit käyttää konetta silloin kun sitä tarvitset ja LOAD TEAM ei syö sinun tarvitsemaasi laskentatehoa. Perusasetuksilla LOAD TEAM käyttää 40% koneesi laskentatehosta, kun et käytä tietokonetta, ja 20% laskentatehosta kun käytät tietokonetta.

Kuinka paljon laskentatehon myynnillä LOAD TEAM:lla voi tienata?

Keskiverto kotikoneella voi tienata 1-5$ kuukaudessa, mikä ei ole suuri summa rahaa, mutta aina parempi kuin 0$/kk. Varsinkin tilanteessa, jossa kone muutoin makaisi käyttämättömänä kaapissa tai varastossa. Tienattava summa on riippuvainen koneen käytöstä ja koneen tehosta, sillä saat korvauksen per suoritettu laskutoimitus. Eli mitä enemmän koneesi laskee ja lähettää valmiita vastauksia, sitä enemmän ansaitset. Linkki ansaitsemislaskuriin löytyy artikkelin lopusta.

Mikä on LOAD TEAM?

LOAD TEAM on yritys, joka myy laskentatehoa sitä tarvitseville, ilman omia tietokoneita. LOAD TEAM on luonut oman ohjelmiston, joka toimii porttina heidän laskutehtävilleen sinun koneeseesi. Tietokonehan on todella tehokas laskukone, joka ratkaisee sille annetut laskutoimitukset ja näyttää ne ihmiselle arvoina tai vaikka videoina. Ohjelmisto lähettää laskutoimituksen koneeseesi, koneesi ratkaisee sen, ja lähettää tuloksen takaisin serverille, tilisi palkitaan rahalla ja prosessi toistetaan. Kuormitukseltaan LOAD TEAM on hellävaraisempi ja vaatii vähemmän tehoja kuin kryptovaluuttojen louhinta.

LOAD TEAM operoi tällä hetkellä 159 maassa ja sillä on yli 26 000 käyttäjää, joten kyseessä on iso toimija. Heidän internetsivusto on asiallisen oloinen ja se huokuu uskottavuutta sekä siellä käsitellään asioita avoimesti. Yrityksen ansaintalogiikka on sama kuin esimerkiksi Amazon Web Service:llä ja Microsoftin Azurella, eli pilvi- ja laskentapalvelu, minkä muodostamiseen tarvitaan valtava määrä laskentatehoa. Enemmän kuin mitä välttämättä pystytään omin toimin hankkimaan ja ylläpitämään.

Jos harkitset myyväsi koneesi laskentatehoa, ei tätä yritystä kannata sivuuttaa.

LOADTEAM:n esittelyvideo

Miten LOAD TEAM toimii?

LOADTEAM -ohjelman performance tuning valintaikkuna

Ohjelman käyttäminen ja laskentatehon myyminen on helppoa. Ensin mene sivustolle loadteam.com ja rekisteröidy, tämän jälkeen lataa LOAD TEAM:n ohjelmisto koneellesi ja asenna se. Ohjelmisto pyytää sinua kirjautumaan sisään, sisäänkirjautumiseen käytetään samoja tunnuksia kuin millä rekisteröidyit loadteam.com sivustolle. Ohjelmiston käyttöä ei ole rajoitettu, joten voit käyttää sitä 100% teholla 24/7 ja niin monelta koneelta kuin haluat.

Kun olet saanut nämä asiat tehtyä, alkaa koneesi suorittamaan laskutoimituksia automaattisesti. Ohjelmistoon kirjautuminen varmistaa, että laskutoimituksesta ansaitut summat ovat yhdistetty sinun tiliisi. Ja kun tilisi saldo on yli 1$, voit alkaa nostaa sieltä rahaa PayPal-tilillesi.

Ohjelman asetuksista (File -> Performance tuning), voit antaa ohjelmalle laskentatehoa käyttöön koneen ollessa käytössä (being used) ja koneen ollessa käyttämättömänä (idle). Liukukytkinten alapuolella näkyy koneesi kyky laskea laskutoimituksia nykyisellä käytöllä ja säädöillä (calculations per second). Tällä luvulla pystyt myös laskemaan arvion, kuinka paljon voit ansaita per kuukausi tällä menetelmällä.

Onko LOAD TEAM:n käyttö turvallista?

En tiedä, koska en näe mistään mitä ohjelma tai koneeni todellisuudessa tekee. Sivusto vakuuttaa, että heidän toimensa on turvallista. Heidän mukaansa laskenta sisältää kryptovaluuttojen louhintaa sekä tekoälyn harjoituttamista (neural network training) minkä takia tietoturvaohjelmistot reagoivat voimakkaasti LOAD TEAM -ohjelmiston asentamiseen ja käyttöön. Tietoliikenne tulee LOAD TEAM:lta, mutta mitä tietoliikenteellä on tarkoitus saada aikaiseksi on laskentatehon myyjälle anonyymiä tietoa, oletettavasti yritys on ”hyvisten puolella”. Yritys vakuuttaa käyttävänsä viimeisiä tietoturvaratkaisuja varmistaakseen asiakkaidensa tietokoneiden ja informaation turvallisuuden. Suora lainaus alla:

LoadTeam uses the latest security standards to make sure your computer and personal information are safe.
No viruses, no malware, no spyware.

loadteam.com/features

Omassa kokeilussani koin paljon ongelmia tietoturvaohjelmien kanssa, niin asennuksessa kuin käytössäkin. Jouduin tietoturvaohjelmat pois päältä ja määrittämään niihin, että jättävät loadteam.exe:n ja siihen liittyvät kansiot koskemattomiksi. Tietoturvaohjelma näkee LOAD TEAM:n takaporttina koneeseeni ja automaattisesti poistaa siihen liittyvät tiedostot = laskentatehon myynti päättyy. En ole ohjelmistoalan asiantuntija, enkä tällä tasolla myöskään tietoturvan asiantuntija, minkä takia minusta tuntuu pahalta kytkeä tietoturvaohjelmistot pois päältä jatkaakseni.

Edellä mainitun takia käytän ohjelmistoa vain koneissa, joissa ei ole mitään menetettävää ja ne voi vaikka formatoida jos käy huonosti. Toisaalta − LOAD TEAM ei kestä yrityksenä, eikä ohjelmana sitä takaiskua mikä seuraa ihmisten tietojen varastamisesta ja koneiden korruptoitumisesta. Heillä ei ole varaa olla muuta kuin luotettava ja asiallinen yritys − tämä on toki vain maallikon selitys itselleen.

Ohjelmistoon liittyy riski, mutta se on hallittavissa. Eettisiin asioihin en pureudu syvemmälle, mutta jos haluat niistä keskustella, keskustellaan niistä täällä.

Kuinka paljon LOAD TEAM:lla voi tienata?

Kuten jo aikaisemmin mainitsin ansaitseminen perustuu ratkaistujen laskutoimitusten määrästä. Laskutoimitusten määrä muodostuu seuraavista: käytettävien koneiden määrästä, koneiden laskentatehosta ja tunneista joita laskentaan käytetään. Voit laskea arvion sinun lähtökohdistasi ansaintamahdollisuuksista täältä: laskuri.

laskentatehon myynti
LOAD TEAM laskuri

Minun kahdella läppärillä tulen ansaitsemaan n. 0,8$/kk. Mikä ei ole paljoa, mutta enemmän kuin 0$. Ajattelin käyttää ansaitsemani rahaa osake-/rahastosijoituksiin ja sitä kautta pyrkiä kasvattamaan korkoa korolle, sekä tekemään tästä vielä enemmän kannattavampaa.

Varojen nosto tehdään PayPal-tilille, jolloin varojen siirto on turvallista ja rahojen saanti taattua. Lisäksi miniminosto on 1$, joka on pääsääntöisesti erittäin alhainen nostoraja

Miten maksimoin tuloni LOAD TEAM -ohjelmalla?

Vaikka ansaintamäärät saattavat kuulostaa pieniltä, on olemassa keinoja jolla voit tienata enemmän kuin minä:

  • Käytä ohjelmaa useammalla kuin yhdellä koneella siten pystyt kasvattamaan laskentakykysi määrää sekä luot itsellesi kyvyn lepuuttaa ja huoltaa koneita
  • Jätä tietokone päälle pidemmiksi ajanjaksoiksi. Mitä pitempään annat koneiden laskea, sitä enemmän ne ehtivät laskemaan ja sitä enemmän tienaat. Muista toki että käyttö kuluttaa koneita ja niitä pitää myös huoltaa enemmän.
  • Anna koneesi laskentatehosta enemmän LOAD TEAM -ohjelmiston käyttöön. Tällä tavoin koneesi laskee enemmän laskutoimituksia valmiiksi lyhyemmässä ajassa
  • Kutsu ihmisiä liittymään LOAD TEAM -verkostoon, sinut palkitaan 0,2$ kun joku lataa ohjelmiston koneelleen ja 10% hänen ansioiden määrästä (et varasta kaverilta, sinut palkitaan erikseen). Voit tukea minun tekemistäni liittymällä LOAD TEAM:n käyttäjäksi täältä 🥰

Kannattaako laskentatehon myynti LOAD TEAM:lle?

Olen käyttänyt ohjelmaa vasta varsin vähän aikaa. Olen tästäkin projektista (kutan kaikista aina) innoissani ja näen tässä mahdollisuuden ansaita. Ymmärrän, etten tule ansaitsemaan paljoakaan ellen onnistu saamaan ihmisiä mukaan tähän linkkini kautta.

Ymmärrän myös että tietokone tarvitsee toimiakseen sähköä ja nettiyhteyden, nekin maksaa. Minun tapauksessani nettimaksu on kiinteä ja maksan sen muiden tarpeideni takia ja sähkön osalta mietin tämän huojennuksena. Voi olla että kun oikein tarkkaa laskee, eivät koneen tulot kata sen aiheuttamaa sähkön kulutusta (en ole insinööri, minkä takia en ajatellut tätä selvittää 😉

Toisaalta minua kyllä hieman häiritsee ohjelmistoon liittyvät tietoturva-asiat. Ja jos häiritsevyydelle laittaa hintalapun, voi olla että minun tapauksessani kannattaisi siitä ”maksaa” 0,8$/kk ettei sitä tarvitse miettiä. Tai sitten tehdä kuten minä, että ohjelma on eristetty sille dedikoiduille koneille tai jos osaat, voit eristää ohjelman ”sandbox”-ohjelmalla. Näin LOAD TEAM -ohjelma ei pääse tekemään tuhojaan sinun koneellasi. Mä testaan omalla konfiguraatiollani nyt ja raportoin sinulle, jos asiat muuttuvat johonkin suuntaan.

Päivitys 8.3.2020: palvelussa on 1.2.2020 tapahtunut notkahdus. Koneeni on ollut verkossa samalla tavalla kuin ennenkin, mutta jostain syystä niille ei ole annettu tarpeeksi lasketavaa. Onko ilmiö sattumaa vai esim. ”sissänheittotarjous” -en osaa sanoa koska sitä ei näe mistään. Tämän päivän saldo on 5.78$

Mutta, entäs sinä?

Artikkelini ovat minun kokemuksia, minun tilanteellani. Sinun tilanteesi voi olla huomattavasti suotuisampi ja kannattaa tutustua asiaan ennen kuin sen tyrmää. Parhaimmillaan tämä ansaintamenetelmä tuo sinulle rahaa taloon ilman, että sinun tarvitsee tehdä yhtään mitään ja välineillä, joita et muuten käyttäisi. Se minua tässä koko hommassa houkuttaa.

Lupaamani laskin vielä toiseen kertaan tässä: laskuri
JA
Minua voit tukea täältä 🥰

Päivitys 12.1.2020: Minun LoadTeam setup ja kuinka paljon olen tienannut rahaa sillä?

Tein videon, jossa esittelen mun setupin (josta olen myös ylle kirjoittanut). Näet käytännössä millä minä teen rahaa, miten olen koneet asemoinut ja kuinka paljon olen tähän asti tienannut. Katso video tästä:

Kuinka paljon minä olen tienannut 23.12.2019-12.1.2020 välisenä aikana?

Lisää artikkeleita rahasta:

Rahaa netistä, vaikka kotisohvalta – viisi vinkkiä rahan tienaamiseen kotoa
Mitä raha nykyään on?
Miten säästän rahaa?

Terveisin,

ATK-tavis

ATK-tavis
www.atk-tavis.eu/kauppa

Vieritä ylös