Excel kaavion luominen

Mitä opit videosta?

Kaavioiden avulla voit visualisoida tietosi yleisölle mahdollisimman yksinkertaisella ja vaikuttavalla tavalla, koska kaaviot näyttävät tiedot graafisessa muodossa. Visualisointi auttaa sinua ja yleisöäsi havaitsemaan tietojen välisiä suhteita helposti. Kun luot kaavion, valittavanasi useita eri kaaviolajeja (esimerkiksi pinottu pylväskaavio tai kolmiulotteinen leikattu ympyräkaavio). Kun kaaviosi on luotu, voit mukauttaa sitä lisäämällä kaavion pika-asetteluja tai tyylejä.
Tässä videossa opit luomaan excelin kaavion sekä koostamaan tietoa excelin automaattiominaisuuksia hyödyntämällä.

Mikä on kaavio?

Kaavio on graafinen esitys numeroista, numerosarjoista tai muuttujista. Excel rakentaa kaaviot siten, että ne korostavat automaattisesti suurimmat arvot pienistä ja toisaalta korostaa pienien erojen välisiä trendejä. Parhaimmillaan excel kaavio on kun haetaan desimaaleista eroja tai yhteneväisyyksiä taikka korrelaatioita tai trendejä. Osalle meistä tällaisten hahmottaminen numeroista on vähintääkin vaikeaa, tai jopa mahdotonta.

Miksi Excel?

No ei välttämättä ollenkaan, voit tehdä saman myös Google Sheets ohjelmiston avulla. Pointtina tässä kaikessa on, että kun pitää tehdä laskentaa taulukossa, tee se taulukkolaskentaohjelmalla. Varsinkin Excel on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana erittäin helppokäyttöiseksi graafisen käyttöliittymänsä parannuksien takia. Sinun ei tarvitse ymmärtää taulukkolaskennasta juuri mitään, sinun pitää vain sommitella luvut otsikoittain ”ruutupaperille” ja Excel hoitaa loput. Sommittelet luvut otsikoittain ruudukkoon, ja painat välilehdeltä ”lisää” painiketta ”ehdotetut kaaviot”. Tällöin Excel analysoi taulukkosi ja näyttää sinulle ohjelman mielestä parhaiten soveltuvat kaaviovaihtoehdot kuvina (esikatselu). Tämän jälkeen sinulle jää vain mieleisesi valitseminen ja värien sommittelu – helppoa, eikö totta?

Lisää alla olevasta videosta:

#excelkaavio #excelperuskurssi

Vieritä ylös