Ilmainen Excel kurssi

Miksi?

Olen jo pidempään opettanut Excelin käyttöä työkavereilleni ja sukulaisille. Jostain todella moni välttelee Excelin käyttöä, todennäköisesti sen vanhojen versioiden matemaattisen luonteen takia. Nykypäivän Excelin versiot ovat hyvin käyttöliittymältään hyvin graafisia, eli sinä näytätä Excelille, mitä pitää tehdä ja Excel laskee (tekee).

Olen taistellut tätä ajatusmallia vastaan n. 10-vuotta, mikä on johtanut siihen että olen opettanut työkavereita ja sukulaisia käyttämään Exceliä. Tavoitteena on ollut heidän työtehon lisääminen sekä eri näköisten tuotteiden ulkonäön parantaminen sekä synkronoinnin automatisointi.

Mitä?

Tästä taistelusta ja opetuksesta sai koko YouTube-kanavani lähtölaukauksen, sekä tämä ilmainen Excel-kurssi. Kurssi on suunnattu ensikertalaisesta peruskäyttäjään, eli lähdetään todella helpoista jutuista millä opit ohjelman käyttämän logiikan ja sitä kautta pystyt sukeltamaan peruskäyttöä syvemmälle -jopa yksin.

Monet yritykset veloittavat tällaisesta kurssista rahaa, nyt se on tuotu ulottuvillesi täysin ilmaiseksi. Koska kyseessä on verkkokurssista, ei se tule koskaan valmiiksi. Eli voit ehdottaa minulle uusia aiheita tai uusia näkökulmia kurssin laajentamiseksi ja sinun ongelmasi ratkaisemiseksi. Ota yhteyttä.

Miten?

Kurssin viitekehyksenä toimii kvantitatiivinen tutkimus ja siihen liittyvä ”Excel-työ”. Tämä on tärkeää esimerkiksi tilanteessa, jossa tutkijalla ei ole pääsyä määrällisen aineiston analyysiohjelmistoihin (kuten SPSS). Olen luonut videoita varten harjoitteluaineiston, jolla voit harjoitella samaan aikaan kun katsot videota. Tarkoituksena on että teemme asioita yhdessä, samaan aikaan. Harjoitteluaineiston löydät tästä.

Kurssin ensimmäinen video

Miten tehdään kvantitatiivisen tutkimusaineiston analyysi ilman SPSS-ohjelmistoa? Tässä yksi yksinkertainen esimerkki, jolla voi harjoitella ILMAISEKSI tilastoanalyysia helposti. Tämä on Excel peruskurssin ensimmäinen video, ja tässä esitellään käytössä oleva tiedosto sekä Excelin perusominaisuuksia. Tällä kurssilla opit yhdessä minun kanssa excelin peruskäytön selvillä ja loogislla esimerkeillä.

Ja täysin ilmaiseksi, lisäksi videot seuraavat sinua minne päin Suomea tahansa, koska ne ovat tallennettu YouTubeen. Voit ehdottaa kurssin täydentämistä juuri sinua askarruttavalla toiminnolla tai funktiolla, sillä kurssi ei sulkeudu koska Excel kehittyy jatkuvasti. Laita rohkeasti kommenttia esim tämän videon alle, niin pystyn auttamaan sinua kiipeämään ongelmiesi yläpuolelle!

#excel #peruskäyttö #excelperuskurssi

Vieritä ylös