Etäkokouksien pitäminen helposti ja ilmaiseksi (PARAS TAPA 2020)

Minulta on kyselty useasti viimeaikoina, miten kannattaa tai voi pitää kokous etäkokouksena. Tällä hetkellä on saatavilla useita eri vaihtoehtoja ilmaiseksi (normaalisti ne eivät ole ilmaisia), minun suosikiksi etäkokousten pitotavaksi on noussut Google Hangouts. Tein Google Hangoutsin käytöstä videon, ja liitän sen tämän artikkelin loppuun.

Google Hangouts mahdollistaa kahden ja monenväliset videopuhelut, tavalliset puhelut sekä tekstichatin. Hangouts toimii nettiselaimesta ja ilmaisesta Hangouts-sovelluksesta, yli käyttöjärjestelmärajojen. Sillä pystyy kokoustamaan yhdenaikaisesti myös tietokoneelta ja mobiililaitteilta, eli laiteriippuvaisuus on saatu myös minimoitua.

Google Hangoutsin etäkokoukset kyetään toteuttamaan myös pelkän 4G-yhteyden avulla, sillä videoiden laatuja pystytään säätämään lennosta, joko koko etäkokokouksen osalta tai pelkän yhden osallistujan osalta. Kirjautumisten ja rekisteröintien kannalta tarvitset vain Google-tilin, sen jälkeen voit käyttää Google Hangoutsia mistä vain!

Google Hangouts on erinomainen etäkokoustyökalu, varsinkin jos sen yhdistää Google Drive:n palvelujen kanssa, palvelu alkaa lähestytä Microsoft Teamsin tasoa, mutta ilmaiseksi. Erityisesti pienten yritysten ja yhteisöjen kannattaa aloittaa toimintansa Google Hangoutsilla ja Google Drivellä ja vasta niiden käydessä liian pieniksi, alkaa kasvattaa kohti maksullisia ratkaisuja. Google Hangoutsilla kykenet jakamaan näyttösi, joten etäkokouksessa kyetään katsomaan yhdessä asiakirjaa, kuvaa, videota tai jotain muuta mihin pitää yhdessä ottaa kantaa.

Etäkokous kannattaa järjestää kahdessa vaiheessa ja kahdella eri ajankohdalla. Ensimmäinen vaihe on yhteyksien muodostusvaihe sekä järjestelmien testausvaihe, ja tämä kannattaa ajoittaa alkamaan ainakin 15min ennen varsinaista kokousta. Tämän tarkoituksena on saada ihmiset linjoille ennen kokousta, ”laittaa vehkeet kuntoon” ja aloittaa kokous ajallaan. Vaikka ihmiset osallistuvatkin kokoukseen etänä, ei heillä ole yhtään enempää ylimääräistä aikaa tai viitsimystä osallistua säätämisen takia venyviin kokouksiin.

Toivottavasti videosta (löydät sen artikkelin lopusta)on sinulle hyötyä, listasin alle sinua hyödyttäviä linkkejä, käy ihmeessä tutustumassa!

———–
?https://www.atk-tavis.eu
———–

?Sinua hyödyttäviä linkkejä:
Helppoa ja ilmaista rahaa (ei ole huijaus)
Osta itsellesi Office 365
Osta halpa & hyvä domain tai web-hotelli
———-
#ETÄKOKOUS #VIDEOKOKOUS #VIDEOPUHELU #RYHMÄPUHELU #HANGOUTS