Miten saada ensimmäiset sata tilaajaa YouTubessa

Miten saada ensimmäiset sata tilaajaa YouTubessa [VIISI VINKKIÄ]

Jokainen tubettaja on joutunut ja joutunut käymään tämän saman väännön — miten saada ensimmäiset sata tilaajaa, kun kukaan ei tiedä sinusta, ei näe sinua, eikä osaa hakea sinua. Kirjoitin artikkelin perusasioista, mitkä pitää saada kuntoon ennen kuin kanava lähtee lentoon.

Ensimmäiset sata tilaajaa on Youtube:n vaikein saavutus, koska sitä ennen pitää saada kaikki tubetuksen  perusjutut kuntoon ja rullaamaan.

Kaikki aloittavat nollasta, ja kaikki jotka tälle tubetuksen tielle lähtee, joutuvat kokemaan tämän saman taistelun. Sen kesto on kuitenkin sinusta kiinni.

Mun kanavalla tämä taistelun pituus oli n. 150-tilaajaa ja ajassa hieman yli puolitoista vuotta. Mutta mun kohdalla se johtuu siitä, että mä uin YouTubea vastavirtaa, koska en tee viihdettä, vaan koulutusvideoita.

Lisäksi mun kohdeyleisö on nuorista aikuisista eläkeläisiin.

Eli kysymys kuuluu, miten saada tilaajia?

Ennen kuin mennään itse asiaa, sinun tulee ymmärtää, että tilaajien saaminen ja kanavan kehitys ei perustu tuuriin tai sattumaan. YouTubessa pärjää huonommin, jos tekee vain random asioita sekalaiseen aikaan.

Sun kanavan pitää olla ymmärrettävä ja tyydyttävä kahdelle yleisölle:

  1. Katsojille, jotka etsivät sitä jotakin sun videoista
  2. YouTuben algoritmi, joka yrittää ymmärtää videoitasi ja sinua, jotta se ymmärtää tarjota videotasi oikealle yleisölle ja sitä kautta auttaa sinua

Näillä mun ohjeilla sä pääset alkuun, ja sä lähdet kehittymään oikeaan suuntaan heti alusta!

Ensimmäiseksi: valitse kanavasi aihe ja pysy siinä.

Aihe pitäisi olla sinulla suhteellisen selvä ennen kuin aloitat kanavan. Jos haluat laajentaa aiheita, luo uusia kanavia niille aiheille. Aiheen ei tarvitse olla kovinkaan tarkkaa, esimerkiksi kanavasi voi olla pelikanava, tai kokkikanava tai matkustuskanava tai ihan vain vlogi-kanava; mutta ei näitä sekaisin.

Voit alkaa sekoittaa aiheita vasta, kun et tarvitse algoritmin apua videoisi levittämiseen ja kun yleisösi seuraa sinua ja sinun tekemistäsi videoiden aiheiden sijaan (vrt. PewDiePie)

Pointti on yksi aihe per kanava alkuun, muokkaat vasta kun olet saanut enemmän menestystä!

Sen jälkeen: brändää sun kanava!

Pidä huoli että kanavallasi on taustakuva, kanavan kuva ja linkit sun someen sekä nettisivuille. Nämä luovat perusteet sun kanavan löytämiselle ja sun kanavan ymmärtämiselle. Ihminen pitäsi saada jollain konstilla sun kanavalle (ei siis videoon), saada ymmärtämään sun kanavan merkitys hänen elämässään, ja alkaa katsoa sun videoita. Jokainen katsoja on random ihminen ennen kuin ne tilaa, sun pitää jotenkin saada random ihmiset katsomaan ja tykästymään sun sisältöön sekä tilaamaan sun kanava.

SOME:n merkitys sun YouTube-kanavalla on käytännössä liikenteen ohjaaminen kohti sun kanavaa. Sosiaalisessa mediassa sun tärkein homma on kertoa muille sun kanavasta ja sinne ilmestyneistä videoista. Se on sun brändin sisäinen mainostoimisto, joka auttaa sun kanavaa kasvamaan.

Älä tee näitä VIRHEITÄ!

”Tilaa mun kanava niin mä tilaan sun kanava” -leikki ei johda mihinkään. Youtubessa aloittelevat kanavat ottavat toisiin kanavien yhteyttä pelatakseen tätä leikkiä ja saadakseen tilaajamääränsä nousemaan.

Ongelma tällä tavoin hankituista tilaajissa on, että he eivät katso sinun videoitasi ja näin ollen kaikkein tärkeimmät luvut (watchtime) jää alhaiseksi.

Lisäksi YouTUbe puhdistaa kanavaasi silloin tällöin tilaajista, jotka eivät katso sisältöäsi, joten hyöty on jokatapauksessa väliaikaista.

Ole muihin kanaviin yhteydessä muissa tarkoituksissa, esim. voitko tulla esiintymään tai haastateltavaksi minun videoon, tarvitsen apua kanavani käynnistämisessä. Ja sen esiintymisen ja haastattelun voi hoitaa vaikka Skypellä. Tosi moni iso tubettaja ymmärtää sun läpikäymää tuskaa ja suostuu jeesaamaan, kunhan se on järkevää eikä suista heitä kalliolta alas.

Älä osta katselukertoja ja tilaajia, se on kielletty, YouTube haistaa sen ja bännää sun kanavan PISTE.

Tee viihdyttävää sisältöä

Suurin osa YouTube:n käyttäjistä joko katselee videoita viihdyttääkseen itseään (kuluttaa aikaa, rentoutuu yms. Kyllä sä tiedät); tai hakeakseen tietoa jostain, eli oppiakseen.

Älä tee tylsää sisältöä, on se sitten viihdettä tai opetusta. Kysy itseltäsi katsoisitko sinä tämän videon?

Viihdyttävyyden voi rakentaa sisälle omalla persoonalla (näy, puhu, näyttele, tarinnan kerronta), kuvakulmilla ja kamerataidoilla (videosi on priimaa silmäkarkkia, jota pitää vain tunnista toiseen ihastella), tai editoimalla musiikkia ääniefektejä leikkauksia kuvakulmia zoomeja, mitä vain jotta katsoja ei tylsisty.

Tutkimusten mukaan sinulla on 10s aikaa pitää katsoja kiinni videossa, muuten hän tylsistyy ja alkaa miettiä muuta tai etsiä muuta sisältöä. Ajattele videosi 10s pätkiin, ja pidä huoli että jokaisella 10s pätkällä tapahtuu kiinnostavia asioita.

Muista, hyvillä videoilla, kuten huipputarinoillakin on alku-keskiosa-loppu

Ole suunnitelmallinen ja julkaise videoita säännöllisesti

Tee ja julkaise videoita säännöllisesti, suunnittele julkaisuaikataulu, kerro se sun katsojille ja pidä siitä kiinni. Jos et pysty pitämään, muista kertoa siitä katsojillesi, vaikka somessa.

Tubettaminen on työntäyteistä hommaa nykyään, koska kilpailua on valtavasti enemmän kuin ennen. Nyt ei enää riitä että vain roiskii menemään, koska kilpailijat yrittävät tehdä ammattilaislaatua.

Hyvä julkaisurytmi kasvamiseen on yhdestä kahteen videoon per viikko, joka viikko. Kannattaa aloittaa yhdellä videolla per viikko ja kiihdyttää tahtia kun on päässyt hommaan sisään ja oppinut järkevän työskentelyrytmin. Sinun ei tarvitse julkaista videoita päivittäin, ja varo sitä, se polttaa sut ja sun elämän loppuun. Ei töitäkään tehdä joka päivä viikossa ja vuodessa.

Tubettamista kannattaa verrata työssäkäyntiin tai koulussakäyntiin. Siitä ei tule mitään vasemmalla kädellä. MUTTA aloittaa kannattaa heti, aloita suunnittelemalla aiemmin mainitut jutut ja alat tekemään. Laatu ei saa olla alussa priimaa, koska työ tekijäänsä opettaa ja videoidesi katselijat sinua. Todellisuudessa et tiedä mikä on hyvä ja mikä ei, koska algoritmi ja katselijat saattavat arvostaa eri asioita videoissasi kuin sinä. Ala tekemään vain ja jatka säännöllisesti.

Lopuksi

Toivottavasti nämä ohjeet, suuntaviivat ja vinkit auttavat sinua menestymään, ne ovat auttaneet minua ainakin, hitaasti mutta varmasti!

Muista YouTube ei perustu tuuriin, vaan kovaan työhön, jopa PewDiePie on aloittanut nollasta ja kesti yli viisi vuotta että hän pääsi nykyiseen suosioonsa!

Toivotan sinulle onnea ja menestystä sekä sitkeyttä tubettamiseen!

ATK-tavis
ATK-tavis

ATK-tavis
mikrotubettaja